מבצר אירופה 34 – תכניות INTERREG ו-Tacis

תכניות ומחשבות מתורגמות לתכנונים אזוריים באמצעות מימון פרוייקטים. לשם כך יצאו לדרך תכניות INTERREG ו-Tacis.

תכנית INTERREG מהווה מרכיב במדיניות האזורית-קהילתית של האיחוד האירופי. למעשה זו מסגרת תכנונית התומכת ומקדמת מטרות קהילתיות ומעניקה כלים ביצועיים – בעיקר תקציב – בכל האמור באשר לשיתוף-פעולה בנושאים הבאים:

  • חצית גבול משותף (Cross border) – בעיקר עבור אזורים בעלי גבול יבשתי משותף. התכנית מוגבלת למספר נמוך של אזורים בעלי גבול ימי.
  • גישור לאומי (Transnational) – קידום בקנה מידה גדול יותר של אזורי ספר לאומיים תוך התגברות על חלוקת המרחב שנוצרה על-ידי גבולות לאומיים ותמיכה בגישות בעלות ראייה אסטרטגית של פיתוח מרחבי כוללני.
  • שיתוף פעולה פנים-אזורי (Interregional co-operation). קידום פרויקטים משותפים בין אזורים שאינם בהכרח צמודים ומהווים המשך גיאוגרפי. כל אזור באיחוד האירופי יכול, ללא הגבלה, לשתף פעולה עם כל אזור אחר שבמסגרת הארגון.

לתכנית INTERREG מספר שלבים. בשלב A (שהתקיים בשנים 2006-2002) נטלו חלק תכניות שיועדו לחבלי גבול-משותף, המצויים בשטח האיחוד האירופי וגובלים ברוסיה: דרום-מזרח פינלנד וקארליה (Karelia) (שניהם במסגרת תכניות פיניות-רוסיות), וצפון קאלוט (North Calotte), הכולל את צפון שוודיה, צפון נורבגיה וצפון פינלנד.

התכנית לקארליה, הנתמכת על-ידי האיחוד האירופי בהיקף של 28 מיליון אירו לשש שנים, עוסקת ביזמות פעילויות עסקיות, תמיכה בשיתוף פעולה במסגרת החבל ומשקיעה בפיתוח תחבורה ותקשורת.

תכנית INTERREG IIA לדרום-מזרח פינלנד תומכת בהיקף של 22 מיליון אירו בפיתוח קשרי תחבורה, באיכות הסביבה, בפיתוח עסקים וביצירת אקלים עסקי, בהתמקצעות ובשיפור התנאים לשיתוף פעולה.

תכנית INTERREG IIA לאזור שהוגדר כצפון קאלוט תומכת בהיקף של 47 מיליון אירו ומתמקדת בשיתוף פעולה עם רוסיה בנושאים כגון שיתוף פעולה עסקי, מדיניות רווחה ותשתיות.

תכנית Tacis מיועדת לקשור את האיחוד האירופי עם מדינות במזרח-אירופה ובאסיה התיכונה. רגולציית התכנית מאפשרת תמיכה בקשת של פרויקטים – מקטנים ומקומיים ועד ללאומיים. בשלב זה התכנית מכסה את הקשרים עם רוסיה, אוקראינה, בלרוס ומולדובה. התכנית מגדירה את התחומים, במסגרת שיתוף פעולה בחבלים חוצי-גבול המשותף לאיחוד ולמדינות גובלות: סיוע לאזורי גבול להתגבר על בעיות פיתוח מקומיות הספציפיות לחבל, עידוד מיסוד רשתות הנפרשות משני צדי הגבול, האצת תחום התחבורה הקושרת את אזור הגבול עם המדינות השכנות וצמצום הפגיעה באיכות הסביבה שני צדי הגבול המשותף.

באחריות המדינות החברות באיחוד האירופי להציג בפני הנציבות את הצעותיהן בדבר תכניות INTERREG. ההצעה צריכה לכלול את האזור הספציפי שעבורו מבוקש התקציב להכנת תכנית וליישמה תוך פירוט המטרות, היעדים והאמצעים וכן פריסת השותפים לתכנית – הקהילה המקומית, יזמים ושחקנים נוספים.

תפקיד הנציבות לוודא שהתכנית המוצעת אכן עומדת במסגרת אמות המידה שנקבעו. לאחר אישור הצעת התכנית על-ידי הנציבות האירופית מחויב הגוף המנהל את הכנת התכנית ומפקח על ביצועה בדיווח שוטף בדבר עמידה במטרות ובלוח הזמנים כפי שהוצעו.

וזאת תמונת המצב של אלה שנרשמו (אזורים מודגשים בירוק):

%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%90%d7%a8%d7%92%d7%98

הערה: פרק זה, הדן בתכניות INTERREG ו-Tacis מתבסס על מדריך שהוצא לשם כך על-ידי האיחוד האירופי (European Commission, 2001).

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: